Het leven van Gerrit Achterberg

Geschreven door Redactie
Het leven van Gerrit Achterberg

De kunstenaar Gerrit Achterberg was voornamelijk bekent als dichter

Hij wordt namelijk beschouwd als één van de belangrijkste dichters uit de twintigste eeuw. Achterberg was de tweede zoon uit een gezin van 8. De dichter was erg goed in school en in 1924 begon hij zijn carrière als onderwijzer.

Samen met Arie Dekker publiceerde zij het boek De zangen van twee twintigers, maar zijn debuut als dichter begon pas echt in 1931, toen hij het boek de Afvaart uitbracht.

De vraag in hoeverre het leven en het werk van de kunstenaars met elkaar verknoopt zijn, is een probleem dat bij een avond over Gerrit Achterberg zeker aan de orde komt. Het zien van een probleem betekent nog niet het oplossen ervan, het maakt deze hooguit ingewikkelder. Gerrit Achterberg was zeker gezegend met een talent voor schrijven. Op de avond van Achterberg op 15 maart 2021 om 20:00, wordt er gesproken over zijn biografie, een aantal van zijn gedichten en als het lukt wordt er een stuk van een documentaire bekeken.

De kosten bedragen 5,00 euro per persoon en je kunt je aanmelden via aanmelden@leerhuisermelo.nl. De Gerrit Achterberg avond is bij de Immanuelkerk Stationsstraat 137, 3851 ND Ermelo.




Onze Ambassadeurs