Knelpunten Harderwijkse binnenstad worden aangepakt

Rondom de Harderwijkse binnenstad zijn er een aantal knelpunten die worden aangepakt om te zorgen dat er minder doorgaand (auto)verkeer door de stad gaat. Dit zal de veiligheid bevorderen, maar ook de uitstoot van fijnstof verminderen. 

Dit jaar wordt er onderzocht of de snelheid op de Burgemeester de Meesterstraat verlaagd kan worden van 50 km/u naar 30 km/u. Uiteindelijk is het de bedoeling dat zo min mogelijk verkeer gebruik zal gaan maken van de invalsweg. 

De gemeente vindt dat de route langs de Burgemeester de Meesterstraat, de Scheepssingel, de Bleek en de Vitringasingel veel te vaak gebruikt wordt om naar Drielanden en Stadsweiden te komen. De afgelopen 10 jaar is het verkeer al met 40 procent gedaald op dit traject, maar dit moet nog minder worden. 

Onze Ambassadeurs