Gemeente helpt mee met bedenken van een alternatief voor hamburgers met dj’s

Geschreven door Redactie
Gemeente helpt mee met bedenken van een alternatief voor hamburgers met dj’s

Burgermeester spreekt over de situatie van De Fabriek.

Burgerzaken en De Fabriek moeten zo snel mogelijk aan de tafel met elkaar om te kijken wat er wel kan. Dat zegt burgemeester Van Schaik naar aanleiding van een gesprek vandaag met de ondernemers en na afstemming in het college van B&W.

Naar aanleiding van het horecaoverleg afgelopen donderdagavond tussen horecaondernemers en de burgemeester, zal op korte termijn overleg plaatsvinden met ondernemers die geen terras hebben, zoals BurgerZaken, maar wel zoeken naar kansen om hun omzet in deze tijd te kunnen vergroten. Van te voren is het wel handig om alvast een idee bedenken, zodat tijdens het gesprek dan meteen gekeken kan worden naar oplossingen. Burgemeester Van Schaik: “Ik waardeer het dat ondernemers in deze tijd alle creatieve zeilen bijzetten om een bedrijf uit te oefenen. Ik weet dat ondernemers het enorm zwaar hebben en mooie bedrijven voor hun voortbestaan moeten knokken. Toch zijn er regels waar wij ons aan moeten houden, als ik alles op een rijtje zet zet moet ik concluderen dat de locatie van de Baanweg helaas ongeschikt is. 

De gemeente Harderwijk kan dus niet toestaan dat de BurgerFabriek Drive-through aan de Baanweg doorgaat. Het gebouw De Fabriek heeft geen zelfstandige horecabestemming en de speciale discobeleving bij het afhalen van de maaltijd compleet met lichtshow en dj, lijkt het doel om naar deze locatie toe te gaan en is daarmee te zien als een evenement. En dat is binnen de geldende coronaregelgeving tot 6 mei niet toegestaan.




Onze Ambassadeurs