Plannen voor cluster datacenters langs snelweg A6/A27

Geschreven door Redactie
Plannen voor cluster datacenters langs snelweg A6/A27

Er zijn plannen voor een cluster datacenters van maximaal 150 hectare groot vlakbij Almere. 

Daarvoor is een stuk land in beeld langs de snelwegen A6 en A27. Het gaat om grond van de gemeente Zeewolde in het gebied Oosterwold. Beide gemeentes onderzoeken momenteel of een datacenter op die plek wel past.

De plannen zijn te lezen in de eerste versie van het 'Verstedelijkingsconcept Metropoolregio Amsterdam 2030/2050'. Daarin werken de provincies Noord-Holland, Flevoland en de gemeenten die daarbinnen vallen samen. Het doel is versterken van de economie, het verbeteren van de bereikbaarheid en grootschalige woningbouw. Het cluster wordt genoemd in een 'ambtelijk concept' waar gemeenteraden en Provinciale Staten nog over mogen meepraten. Over een jaar moet er een definitief plan liggen.

Platform Oosterwold heeft al te kennen gegeven dat ze in gesprek wil met de gemeente Almere over de plannen voor de datacenters. "We zien veel argumenten tegen een hyperscale, zeker in Oosterwold." Het platform vindt het niet passen bij de woonwijk, waar inwoners grotendeels zelf de leefomgeving vormgeven. Ook vindt het platform dat het cluster te dicht op woningbouw is gepland.



Onze Ambassadeurs