Gemeente Zeewolde brengt bouwvergunningen over naar Het Flevolands Archief

Geschreven door Redactie
Gemeente Zeewolde brengt bouwvergunningen over naar Het Flevolands Archief

Op vrijdag 17 december  zijn maar liefst 167 dozen met bouwvergunningen van (Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders, huidig grondgebied) Zeewolde overgebracht naar de gemeentelijke  archiefbewaarplaats bij Het Flevolands Archief.

Het gaat om vergunningen uit de periode 1954 -1983.  De overdracht is formeel bezegeld met de overhandiging van de laatste doos uit deze serie door wethouder Egge Jan de Jonge. De  bouwvergunningen en bijbehorende documenten kunnen vanaf nu worden geraadpleegd via de studiezaal en website (www.hetflevolandsarchief.nl) van de archiefdienst.
 
De afgelopen tijd hebben medewerkers van de gemeente Zeewolde hard gewerkt aan de voorbereiding van de overbrenging. De dossiers zijn gecontroleerd, bewerkt en omgepakt in zuurvrije omslagen en archiefdozen voordat de ruim 20 meter aan archief in het depot van Het Flevolands Archief zijn opgenomen.

Over Het Flevolands Archief

Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland. Het Flevolands Archief is gevestigd op de Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad (naast Museum Batavialand).
 
 Foto: Het Flevolands Archief.    

Onze Ambassadeurs