Tulpenroutes trokken tienduizenden bezoekers

Geschreven door Redactie
Tulpenroutes trokken tienduizenden bezoekers

Tulpenroute Flevoland en Tulpenroute Noordoostpolder hebben ook dit jaar veel bezoekers getrokken.

Dat laten de organisaties van beide evenementen weten. De Tulpenroute Flevoland in Lelystad, Dronten en Zeewolde trok in drie weken tijd zo'n 55.000 bezoekers. In Noordoostpolder is het exacte aantal nog niet bekend maar kwamen zeker "tienduizenden" mensen op de bloeiende tulpenvelden af.

De Tulpenroute in Noordoostpolder was tot en met zondag te rijden. Dat was twee weken langer dan gepland, omdat de tulpenvelden later tot bloei kwamen. "We wilden wat meer spreiding", zegt Linda Takken van de organisatie. "We zijn nog aan het rekenen hoeveel bezoekers we hebben gehad." Een speciale app voor Tulpenroute Noordoostpolder werd zo'n 10.000 keer gedownload.

In Noordoostpolder werd de route net als in voorgaande jaren met borden uitgezet. Dat gebeurde in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland alleen voor fietsers. Wie Tulpenroute Flevoland met de auto wilde rijden, moest een ticket kopen en kreeg vervolgens toegang tot een speciale app. "We moesten een beperking aanbrengen: op het ticket stond een starttijd". Daarmee kon een betere spreiding van de bezoekers worden gehaald en daardoor minder kans op coronabesmettingen.

De organisaties van de tulpenroutes willen volgend jaar opnieuw gebruikmaken van de app. Al was het maar om mensen te bewegen niet de velden in te lopen. In de app werd dat duidelijk aangeven. Van Diepenbeek: "Dat is echt een punt van aandacht. We gaan mensen bij de velden zetten, andere borden plaatsen of bepaalde velden voor de bezoekers openstellen. Dat willen in overleg doen met de tulpentelers."

Onze Ambassadeurs