Uitstel van aantal ruimtelijke projecten door vacatures

Uitstel van aantal ruimtelijke projecten door vacatures

Net als op meer plaatsen in Nederland, heeft nu ook gemeente Ermelo last van krapte op de arbeidsmarkt voor het verkrijgen van specialistische medewerkers Ruimtelijke Ordening. Er zijn meerdere vacatures niet ingevuld.

Dit heeft ervoor gezorgd dat het college van burgemeester en wethouders een aantal projecten waaronder ruimtelijke ordening tijdelijk heeft stopgezet.

Elk project word met de grootste zorgvuldigheid gedaan. Tussen de keuze kwaliteit of kwantiteit, gaat de gemeente Ermelo voor kwaliteit. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een lastige beslissing is voor de gemeente. Want wat doe je als eerste en wat heeft de meeste voorrang. De gemeente heeft de mensen niet om het allemaal uit te voeren. Het tekort aan uitvoeringscapaciteit, bij zowel gemeente als in de bouwsector, is een landelijk probleem.

Er zijn op dit moment vijf vacatures Ruimtelijke Ordening. Dat tekort is bijna een kwart van het volledige krapte Dit zorgt voor een enorme werkvoorraad en werkdruk. Dit is –met name voor de medewerkers– niet houdbaar. Maar door het stopzetten van een paar projecten en tegelijkertijd doorgaan met het zoeken van mensen hoopt het college deze tekortkoming op te lossen. De initiatiefnemers van de projecten die gestopt worden zijn gelijk na de besluitvorming op de hoogte gebracht van de gang van zaken.

De projectlijst word eens per week besproken en word maandelijks aan de collegevergadering toegevoegd. Zo blijft er overzicht. De tijdelijke pauze is minimaal tot 1 januari 2022 ingelast. Het college hoopt voor die tijd nieuwe projectontwikkelaars te hebben geworven.


Onze Ambassadeurs