Verlenging rijbewijs aanvragen kan voortaan online

Geschreven door Redactie
Verlenging rijbewijs aanvragen kan voortaan online

Met ingang van 1 november a.s. is het mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.


Je kan het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het Huis van de Stad. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het Huis van de Stad.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl. Fotogroep Harderwijk is vanaf de start op 1 november hierop te vinden. Verder wordt er wordt gekeken of er meer fotografen worden toegevoegd.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het Huis van de Stad. 



Onze Ambassadeurs