Waarom zijn wortels goed voor je ogen?

Geschreven door Redactie
Waarom zijn wortels goed voor je ogen?

Wortels zijn echt goed voor je ogen, maar waarom is dat?

Wortels hebben een stofje genaamd bètacaroteen en dit stofje wordt omgezet in vitamine A. Deze vitamine zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je ogen goed blijven functioneren. Aangezien er zo veel bètacaroteen in wortels zit zijn wortels zeker goed voor je ogen.

Als je een tekort hebt aan vitamine A is de kans ook heel groot dat je ogen slechter gaan werken. Je zal dit het eerst merken doordat je steeds slechter zal gaan zien in de nacht totdat je langzaam nachtblind wordt. Als je daar dan niks mee doet is de kans heel groot dat er littekenweefsel op je hoornvlies ontstaat wat er voor zorgt dat je zicht nog slechter wordt. Later kan dit uitlopen tot blindheid.

Los van wortels zit er ook vitamine A in dierlijke producten, zoals vlees en vleeswaren, vis, eidooier en zuivelproducten. Ook word het toegevoegd in margarine, halvarine en bak- en braadproducten.

De kans dat je Vitamine A te kort krijgt is dus super klein, maar er zit dus wel een kern van waarheid in dat wortels goed zijn voor je ogen.

Onze Ambassadeurs