Apple staat nu apps toe die niet op de lijst staan in de App Store

Geschreven door Redactie
Apple staat nu apps toe die niet op de lijst staan in de App Store

Het is trouwens niet zelfbediening; je moet een aanvraagformulier invullen.

Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd voor app-ontwikkelaars die nuttig zou moeten zijn voor interne tools en andere soorten applicaties die bedoeld zijn voor een specifieke groep gebruikers, maar niet voor de rest van de wereld: niet in de lijst opgenomen apps.

Een app niet op de lijst plaatsen betekent dat deze "in geen enkele App Store-categorie, -aanbeveling, -grafiek, zoekresultaat of andere lijst" te zien is, aldus Apple. De enige manier om bij de app te komen is via die link of via Apple Business Manager of Apple School Manager. Ontwikkelaars moeten een verzoek indienen om een link te ontvangen die naar hun app kan verwijzen.

Het is de moeite waard om op te merken dat dit proces niet zal werken als vervanging voor TestFlight, omdat Apple verzoeken zal weigeren die betrekking hebben op apps die "in bèta of een pre-release staat zijn. "

Verder is het bedrijf niet in detail getreden over welke verzoeken of apps wel of niet zullen worden afgewezen. Wel wordt aangegeven dat dit ont- en koppelingsproces ideaal is voor apps voor specifieke organisaties, speciale evenementen of onderzoeken. Maar of Apple ook verzoeken zal afwijzen voor apps die voor andere doeleinden worden gebruikt, buiten het voorbeeld van bèta's en pre-releases, staat er niet bij.




Onze Ambassadeurs