Almere City FC moet tegen Jong AZ nog één keer knallen

Geschreven door Redactie
Almere City FC moet tegen Jong AZ nog één keer knallen Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Nog één keer knallen, dat is wat Almere City FC vrijdagavond moet doen. In eigen hand heeft de ploeg het halen van een play-off ticket niet meer, maar onmogelijk is het verre van. Tegen Jong AZ moet de ploeg van Alex Pastoor in ieder geval zelf de punten halen – gelijk een kans op revanche voor eerder dit seizoen.

Koop hier kaarten vanaf 13 euro voor dit droomaffiche en de mogelijke play-offs viering!

Opmerkelijk genoeg stond de heenwedstrijd van het affiche van deze laatste speelronde al op de rol als seizoensopener. Vol hoop, dromen en verwachting begon City aan deze jaargang van de Keuken Kampioen Divisie – maar Jong AZ-uit bleek een koude kermis. Ondanks een voorsprong na twintig minuten verloren de Almeerders met 2-1 op het AFAS Trainingscomplex.

Een relatief zeldzame nederlaag tegen deze tegenstander – pas de derde in de clubgeschiedenis. Bovendien kwamen die allemaal in uitwedstrijden, geen reden om te wanhopen dus. Thuis won City altijd van Jong AZ, zo ook vorig seizoen. Het duurde wel even voor de wedstrijd los kwam, pas na 73 minuten kopte Damon Mirani de bal tegen de touwen en triggerde hij het befaamde ‘Stop the count’-moment van Ally de Aap. Stoppen deed City echter niet, want enkele minuten later zette Mees Kaandorp de 2-0 eindstand op het bord.

Winst is dus een must voor Almere City FC, vrijdagavond. Benieuwd naar de scenario’s? Blader dan verder naar de nieuwspagina, scoor vrijdagavond dan één van de programmaboekjes, want hierin staat alles beschreven! Maar voor wie het hoe dan ook een bijzonder duel wordt, is Joey Jacobs. De centrale verdediger kwam afgelopen winter over van de Alkmaarse beloftenploeg, waar hij zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette. Hij speelde in totaal meer dan tien jaar in de jeugd van AZ.

Lukt het je niet om bij deze mogelijk historische avond aanwezig te zijn in het Yanmar Stadion, dan kun je de wedstrijd uiteraard ook live volgen via ons eigen radiostation. Houd voor de link de social media in de gaten via @AlmereCityFC op Twitter en Instagram! Daar vind je ook de hele wedstrijd de laatste updates.






Onze Ambassadeurs