Vanuit Argentinië naar Harderwijk

Geschreven door Redactie

Mannen met gitaar, lang haar in kilt en doedelzak, dit is de Skiltron.

Breng flair uit het midden van de eeuw in moderne metalen jassen, ze leveren een spektakel dat je zeker van dichtbij wilt zien.

Ze komen vanuit Argentinië naar Harderwijk om je iets te laten beleven dat je nog lang zal bijblijven.

Formeel opgericht in Buenos Aires in 2004 door Emilio Souto, Zuid-Amerika's toonaangevende folkmetalband. In 2012 maakte Skiltron zijn Europese debuut tijdens een UK-tour met Martin Walkyier van Sabbat & Skyclad als gastvocalist.

Na de release van hun derde album "INTO THE BATTLEGROUND" in 2013 toerde de band regelmatig door Europa, trad op op muziekfestivals zoals Wacken, Bloodstock, Hornerfest, Headbangers, Dong, enz., en trad op hetzelfde podium op met bands als Judas Priest, Slayer, Slayer, etc. In Fire, King of Diamonds en Avantasia.

Het nieuwste album, LEGACY OF BLOOD, werd uitgebracht in 2016 en ging in 2 maanden tijd op een grote Europese tour van 50 in 20 landen. Skiltron heeft in de loop der jaren erkenning verdiend in de Folk- en Metal-scene, zichzelf projecterend als een van de referenties van de stijl.

Deur open: 20 minuten voor aanvang
Prijs: 17,50 eur0 (+ 1,50 euro servicekosten)

Onze Ambassadeurs