Almere City FC vecht zich terug in oefenduel met eredivisionist

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vandaag een oefenduel tegen SC Cambuur gespeeld. In Leeuwarden gaat de ploeg uiteindelijk met 5-2 onderuit tegen de Eredivisionist. In Friesland wordt vier keer 30 minuten gespeeld. Het eerste uur komt Almere niet in het spel voor, maar in het tweede half uur vecht een strijdlustig team zich knap terug.

Bij een 5-0 achterstand zou je normaal verwachten dat je de moed opgeeft en het hoofd laat hangen. Maar niets is minder waar op Sportpark Nijlân in de Friese hoofdstad. Almere City FC laat strijdlust zien en geeft in ieder geval de bezoekers in de tweede acte van deze wedstrijd nog iets om naar te kijken. Een fraaie vrije trap van Tim Receveur maakt het 5-1 en tien minuten voor het einde is daar ook nog Bradly van Hoeven. Hij rondt fraai af op een voorzet van Ilias Alhaft.

Met de verdienstelijke tweede helft borduurt Almere City FC voort op een hoopvol begin van het duel. Almere City FC speelt met flair. En net nadat oud-Almere City FC speler een gele kaart krijgt voorgeschoteld voor een Schwalbe zijn het de bezoekers die de eerste kans van de wedstrijd krijgen. Lance Duijvestijn perst er een heerlijke dribbel uit en zet Pascu in kansrijke positie, maar die weet de bal niet onder controle te krijgen.

Daarna nekt pech de ploeg van trainer Alex Pastoor. In een tijdsbestek van drie minuten scoort SC Cambuur twee maal. Een keer is een Almere City FC-speler degene die de bal over de lijn werkt. Barbet ziet een voorzet onhandig via zijn been achter Bakker verdwijnen. Twee minuten later is het Sylvester van der Water die in de rebound de 2-0 op het bord zet.

Almere City FC probeert zich voetballend uit de put te spelen en dat lukt bij tijd en wijlen aardig. Limbombe krijgt nog een kans op de aansluitingstreffer, maar die valt niet. In het tweede kwart van de eerste helft krijgt Almere City FC er nog twee rappe tegendoelpunten bij. SC Cambuur krijgt een goedkope strafschop, die door schutter Tom Boere wordt benut. En enkele minuten daarna is het een snoeiharde kopbal die het net achter doelman Nordin Bakker doet bollen.

Bij de 5-0 achterstand zetten de mannen van Pastoor niet bij de pakken neer. Met twee treffers is het scorebord tegen een Eredivisionist nog enigszins toonbaar en kan toegewerkt worden naar het duel met Roda JC volgende week vrij in het Yanmar Stadion. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl