Sophia Bosgra en Wanda Sukkel winnen Harderwijkse voorleeswedstrijd!

Geschreven door Redactie

Sophia Bosgra van de Willem Alexanderschool en Wanda Sukkel van basisschool De Veste kunnen zich beide de voorleeskampioen noemen van alle scholen uit Harderwijk!  

Omdat er wel 16 scholen uit Harderwijk meededen, werden er op woensdag 25 januari twee rondes georganiseerd in de bibliotheek. Hieruit kwamen de twee voorleeswinnaars. Sophia en Wanda gaan door naar de regiofinale die dit jaar in Barneveld wordt gehouden. Wie weet wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen van 2023!

De schoolkampioenen werden aangemoedigd door het publiek vol meegebrachte fans. De kandidaten lazen om beurten een paar minuten voor uit een zelfgekozen boek. Sophia las een fragment voor uit het boek ‘De voetballende ballerina’ van Henriët Koornberg-Spronk. Wanda las een fragment voor uit het boek ‘De heksen’ van Roald Dahl. Na het voorlezen was het tijd voor wat gekkigheid met een spannende BoekenBingo. Dit gaf de juryleden tijd om te overleggen en een winnaar te kiezen.

De jury bestond uit wethouder Marcel Companjen, eigenaar van Bruna Harderwijk Danielle Wetters en coördinator VoorleesExpress Ineke van Essen. Zij waren zeer positief over het hoge niveau van de kinderen. De jury lette vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ieder kind mocht naar huis met een oorkonde en een cadeautje namens de bibliotheek.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is dé spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Dit jaar is het extra feestelijk omdat het de 30e keer is dat de Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd. De voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Noordwest Veluwe, Stichting Lezen en de Nederlandse Boekenbon.


Onze Ambassadeurs