Coronacijfers in Flevoland blijven ongewijzigd

Geschreven door Redactie
Coronacijfers in Flevoland blijven ongewijzigd

Zowel landelijk als in Flevoland blijven de corona-cijfers teruglopen. In heel Nederland kwam er de afgelopen dag voor het eerst sinds begin maart geen enkel nieuw sterfgeval bij. In Flevoland zijn de cijfers al een aantal dagen gelijk gebleven. 

Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad blijft 974. Landelijk kwamen er 69 positieve tests bij, waarmee het totaal uitkomt op 49.658. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van het RIVM. 

Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe de meeste doden gemeld: 31. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is 6.090, evenveel als op zondag. 


Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.851 ziekenhuisopnames, volgens het RIVM twee meer dan zondag.

Onze Ambassadeurs