Opnieuw stijging aantal vaccinaties op Urk

Geschreven door Redactie
Opnieuw stijging aantal vaccinaties op Urk

Het aantal Urker kinderen dat vaccinaties krijgt voor infectieziekten is met 2,5 procent opnieuw gestegen. Het totale percentage op Urk is nu 61 procent. Ook landelijk steeg het cijfer, van 90,2 naar 90,8 procent.


Dat blijkt uit cijfers over 2019 van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om kinderen die in 2017 zijn geboren en alle prikken volgens schema hebben gehad. De grootste daling in Flevoland was te zien in Zeewolde. Daar daalde het aantal gevaccineerde kinderen met 3,8 procent naar 87,2 procent.

Vorig jaar vond er op Urk een lokale mazelen-uitbraak plaats. Daarom werd in het vissersdorp en in Tollebeek een vervroegde BMR-vaccinatie aangeboden. Normaal krijgen kinderen de vaccinatie met 14 maanden, nu konden baby's vanaf zes maanden ingeënt worden. 

In de regionale cijfers valt op dat na GGD-regio Zeeland (84%), in GGD-regio Flevoland de minste kinderen het rijksvaccinatieprogramma volgens schema hebben doorlopen. Van de Flevolandse kinderen geboren in 2017 heeft 86,3 procent alle prikken gehad. In Limburg-Noord werden met 94,7 procent de meeste kindjes gevaccineerd. Het Flevolandse cijfer is met 0,2 procent wel iets gestegen. Een jaar eerder lag het percentage op 86,1 procent.


Onze Ambassadeurs