Kunstwandeling EB op Werelderfgoed Schokland

Geschreven door Redactie
Kunstwandeling EB op Werelderfgoed Schokland

Op Schokland kunnen bezoekers vanaf zondag 26 juli de bijzondere openluchtexpositie EB beleven! Een kunstwandeling van 2,5 km langs het werk van 20 kunstenaars. 

De route is een samenwerking van ReRun Producties en Cultuurbedrijf Noordoostpolder en is tot en met 25 oktober 2020 te zien. Op Schokland hebben de gevolgen van de pandemie tot een unieke buitententoonstelling geleid. Nadat het virus ons als een vloed overspoelde, lijkt het nu eb te zijn. De uitgenodigde kunstenaars zijn met dit uitgangspunt aan de slag gegaan.


Hun werk, dat direct reageert op de situatie van eb, is te bezichtigen langs de oude oever van het voormalig eiland. Ook de elementen waar de Schokkers aan blootgesteld werden, waren daarbij voor de kunstenaars inspirerend en herkenbaar. 


Deze route was mogelijk door de late start van het museumseizoen, want het pad kan pas na het einde van het broedseizoen betreden worden. Samen met de kunstwerken geeft dat een verrassend perspectief op het eiland en op de tijd. 


Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden. Bezoekers kunnen wel een routeboekje bij Museum Schokland aanschaffen, waarmee zij de dichtregels die op de bordjes bij elk kunstwerk staan, kunnen verzamelen. Samen vormen alle regels een gedicht.

Onze Ambassadeurs