Bijna vier ton voor avonturenhuis Scouting Nederland

Geschreven door Redactie
Bijna vier ton voor avonturenhuis Scouting Nederland

Scouting Nederland krijgt bijna vier ton voor het nog te bouwen Avonturenhuis in Flevoland. Dat laat de padvindersclub weten. Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind doneren samen 380.000 euro voor de toekomstige groepslocatie.

Het avonturenhuis is een aanvulling op het al bestaande terrein in Zeewolde. Op de ruim 70 hectare kamperen kinderen nu al in tentjes. Bijvoorbeeld tijdens zomerkamp de Nationale Jamboree, dat dit jaar overigens niet doorgaat vanwege corona. Met een overdekt verblijf is de locatie in Zeewolde ook geschikt voor kinderen met een beperking. Zij zijn vaak minder mobiel en kunnen niet in een tent slapen.

Het is niet de eerste keer dat er geld wordt vrijgemaakt voor het project. Twee jaar geleden doneerde de Postcodeloterij al ruim 1,6 miljoen euro aan de overdekte verblijfplaats. Namens Stichting het Gehandicapte Kind overhandigde directeur Henk-Willem Laan een cheque van 150.000 euro voor het project. Jantje Beton draagt 130.000 euro bij aan het Scoutinglandgoed. Scouting Nederland laat weten dat ook de provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde bijdragen aan het project.

De bedoeling is dat de bouw komend najaar start en dat de nieuwe locatie voor volgend jaar zomer wordt opgeleverd. Uiteindelijk komen er ongeveer tachtig slaapplaatsen, genoeg voor ongeveer 10.000 overnachtingen per jaar.

Onze Ambassadeurs