'Gemeente meet met twee maten bij dwangsom voor illegale verhuur'

Geschreven door Redactie
'Gemeente meet met twee maten bij dwangsom voor illegale verhuur'

De gemeente Zeewolde heeft bij het opleggen van een dwangsom het gelijkheidsbeginsel geschonden. Dat zei de eigenaar van een vakantiebungalow op Park Horsterwold woensdag bij de Raad van State. Daar vecht hij tegen een dwangsom van 25.000 euro die hij aan de gemeente moet betalen vanwege het illegaal verhuren aan arbeidsmigranten. 


Volgens de man moesten andere bungaloweigenaren pas na twee controles de portemonnee trekken, terwijl hij al na de eerste controle moest betalen. De gemeente vindt dat dat argument geen hout snijdt. De woning aan de Bosruiterweg staat inmiddels een jaar leeg. Door het beleid van de gemeente, zegt de eigenaar. 


De man is zo wanhopig, dat hij het naar eigen zeggen niet erg zou vinden als de woning in brand vliegt. "Als ik dit verlies, dan hoop ik dat", zei hij tijdens de zitting. Door de leegstand loopt de eigenaar veel geld mis. Daarnaast heeft de geschiedenis met de gemeente Zeewolde de man naar eigen zeggen al tonnen gekost. In 2015 kreeg hij namelijk ook een dwangsom. Toen werd het huis verhuurd aan een gezin. De gemeente heeft die dwangsom ingetrokken. 


Uitspraak van de Raad van State over de boete van 25.000 euro volgt over enkele weken.

Onze Ambassadeurs