Eigenaren recreatiewoningen Horsterwold willen compensatie

Geschreven door Redactie
Eigenaren recreatiewoningen Horsterwold willen compensatie

188 eigenaren van recreatiewoningen in het Horsterwold in Zeewolde willen geld van de gemeente zien. Ze zeggen dat hun woningen een stuk minder waard zijn geworden doordat een camping naast hun bungalowpark wordt gebruikt door arbeidsmigranten. De gemeente zou daarvoor verantwoordelijk zijn.

Op het campingterrein aan de Bosruiterweg is plek voor 1.200 arbeidsmigranten. Volgens de omwonenden zorgt dat voor verkeers- en geluidsoverlast. Ze zeggen dat dit potentiële kopers en huurders afschrikt.

De gemeente erkent op haar beurt dat de WOZ-waarde van de huizen is gekelderd. De reden daarvoor is volgens de gemeente alleen anders dan de klagers beweren. De gemeente zegt dat de waardedaling komt door een geschil over de manier waarop de vakantiewoningen gebruikt worden.

De gemeente staat permanente bewoning namelijk niet toe op het bungalowpark en daar wordt streng op gehandhaafd. "Het ligt voor de hand dat dit een groter effect heeft dan wat zich 600 meter verderop afspeelt met bosschages ertussen", aldus de gemeentevertegenwoordiger.

De gemeente baseert zich op de bevindingen van een adviesbureau. Die kwam tot de conclusie dat de waardevermindering niet met de camping te maken kan hebben. Daarvoor is de afstand tussen het campingterrein en het bungalowpark te groot.

Onze Ambassadeurs