Leefbaar Zeewolde verbaasd: wéér politieoefening met vuurwerk

Geschreven door Redactie
Leefbaar Zeewolde verbaasd: wéér politieoefening met vuurwerk

Leefbaar Zeewolde heeft vragen aan het gemeentebestuur gesteld over een geplande training van politiehonden waarbij vuurwerk wordt gebruikt. 

De partij vreest een herhaling van de overlast van vorig jaar.

Op 15 en 17 december gaan agenten politiehonden trainen in de omgang met vuurwerk op het terrein van de Groene Schuur in Zeewolde. Leefbaar Zeewolde stelde vorig jaar al vragen over de oefening. Het college van burgemeester en wethouders beloofde daarop te kijken of een andere locatie mogelijk was, maar Leefbaar Zeewolde denkt niet dat ze hun best hebben gedaan.

"Vorig jaar hebben ze gewoon gezegd: we stellen alles in het werk om overlast te voorkomen", vertelt Helmut Hermans van Leefbaar Zeewolde. "Ze kunnen bijvoorbeeld geen vergunning verlenen om de weg af te sluiten voor de oefening. We willen precies weten wat het college heeft gedaan."


Hermans zegt 'uitermate verbaasd' te zijn toen hij de aankondiging van de oefening in de krant las. "Het is in dat gebied uitermate druk met wandelaars met honden, die beesten raken helemaal van streek van het geweld dat gebruikt wordt." Hij roept het gemeentebestuur op nog voor de oefening zijn vragen te beantwoorden, maar wil vooral dat de training wordt afgeblazen of naar een plaats verder bij de bebouwde kom vandaan wordt verplaatst.



Onze Ambassadeurs