Ontwerpbestemmingsplan De Hooge Riet

Geschreven door Redactie
Ontwerpbestemmingsplan De Hooge Riet

Het ontwerpbestemmingsplan De Hooge Riet en daarbij horende ontwerpvergunningen zijn vanaf 10 december in te zien.

Je kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp-beeldkwaliteitsplan en de vier ontwerp-omgevingsvergunningen. Daarna gaat de gemeenteraad de plannen vaststellen.

Voor dit project zijn alle ontwerpbesluiten op hetzelfde moment in te zien. Er is zes weken de tijd om te reageren op het plan. De gemeente, GGz Centraal en Heijmans tekenen de contracten voor verdere ontwikkeling op 7 december.

In het plan van ontwikkelaar Heijmans staan 80 nieuwbouwwoningen. Dit zijn 42 sociale huurwoningen, 28 terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. In De Hooge Riet en het Ketelhuis komen 33 woningen. Daarnaast biedt het plan de mogelijkheid om de Villa’s Riethorst, Rietzoom, Korper Seba en Boshoek voor verschillende functies te gebruiken (o.a. kantoor, maatschappelijk maar ook wonen).

Heijmans vindt het in stand houden en de verbetering van het groen op de Hooge Riet erg belangrijk. Denk aan bomen, beplanting, duurzame maatregelen en de hoeveelheid verschillende soorten planten en dieren. Op de website legt Heijmans in een kort filmpje uit hoe de natuur een grote rol speelt in het plan. Bekijk de video.

De terraswoningen en twee-onder-één-kapwoningen zijn bijna allemaal verkocht of onder optie. De verkoop van de 32 appartementen in rijksmonument De Hooge Riet start waarschijnlijk eind december. Bekijk hier de appartementen.


Onze Ambassadeurs