Verkiezingsprogramma SP: Lelystad Airport niet openen voor vakantievluchten

Geschreven door Redactie
Verkiezingsprogramma SP: Lelystad Airport niet openen voor vakantievluchten

Nadat de ChristenUnie zich maandag in haar verkiezingsprogramma al uitsprak tegen de opening van Lelystad Airport voor vakantievluchten, doet de SP nu hetzelfde.

"Lelystad Airport is schadelijk voor onze luchtkwaliteit en daarmee voor de volksgezondheid in Flevoland." 


De SP zegt voorop te willen lopen in de strijd tegen klimaatverandering en daar hoort uitbreiding van de luchtvaart niet bij. Het is volgens Flevolandse SP'ers één van de thema's die dankzij inbreng van de lokale fracties in het verkiezingsprogramma zijn gekomen. 


De socialisten spreken zich ook uit voor betere treinverbindingen in Nederland. Belangrijkste wens: de aanleg van de Lelylijn. "De SP wil een goede treinverbinding van Groningen naar Emmeloord, Lelystad en verder. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling en bereikbaarheid van Flevoland", aldus de Flevolandse SP'ers. 


Een ander verkiezingspunt, dat specifiek door de Flevolandse afdelingen is ingebracht, is het vervangen van asbestdaken. Volgens de SP is er nog tachtig miljoen vierkante meter aan asbestdaken in Nederland. Die ouden vervangen moeten worden door goed geïsoleerde daken met zonnepanelen. 

Onze Ambassadeurs