Zorgen over minder bussen in de daluren

Geschreven door Redactie
Zorgen over minder bussen in de daluren

GroenLinks en CDA Flevoland vinden het onwenselijk dat een aantal buslijnen in de provincie in de daluren nog maar één keer per uur rijden. Het gaat om de lijnen 21/22 (Stadsdienst Dronten), 71 (Emmeloord-Zwolle) en 141 (Urk-Emmeloord-Kampen). De partijen hebben er vragen over gesteld aan Gedeputeerde Staten.

De bussen rijden minder vaak omdat het aantal reizigers is afgenomen door de coronacrisis. GroenLinks en CDA vinden het een slechte zaak dat werkenden en scholieren daardoor soms een uur moeten wachten tot ze kunnen reizen. Zeker voor scholieren is de bus een noodzakelijk vervoersmiddel gezien hun reisafstanden in deze gebieden, vinden de partijen.

CDA en GroenLinks willen weten wat het zou kosten om de dienstregeling weer op het oude niveau te brengen en of die kosten in de begroting opgenomen kunnen worden. Een andere optie zou zijn om met kleinere bussen te rijden in de daluren.

De partijen maken zich ook zorgen over de duur van de maatregel. De provincie heeft eerder aangegeven dat het zeker tot 2025 gaat duren voordat het aantal reizigers weer op het niveau van voor de coronacrisis is. Onduidelijk is of de aanpassingen in de dienstregeling tot die tijd blijven gelden.




Onze Ambassadeurs