De natuur in door de Veluwse bossen

Geschreven door Redactie
De natuur in door de Veluwse bossen

Ga vanuit Harderwijk de zomerse natuur in! De stad heeft een mooi buitengebied, prachtige fietspaden langs het water en er is een route door de Veluwse bossen. Harderwijk biedt volop mogelijkheden voor heerlijk fietsen en wandelen. 

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Het gebied is in totaal 91.000 hectare groot en strekt zich uit van de randmeren in het noordwesten tot aan de IJssel en de Rijn.

Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Elk gebied kent zijn eigen flora en fauna. Dat maakt de Veluwe enorm aantrekkelijk voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Er zijn routes uitgezet voor jong en oud en er zijn aangepaste routes voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten. Op aangegeven plekken mag je hond los rondlopen.

Ook langs de randmeren vind je prachtige fiets- en wandelpaden. Voor de sportievelingen onder ons: je kunt zelfs een rondje Randmeren doen: van Harderwijk naar Kampen en dan door de polder naar Naarden en weer terug naar Harderwijk. Of andersom natuurlijk.



Onze Ambassadeurs