Nieuwe veerdienst Zeewolde-Harderwijk in gebruik genomen

De komende twee maanden vaart er een veerboot van Zeewolde naar Harderwijk. Het is een initiatief van het bedrijf Blueamigo uit Zwijndrecht dat op verschillende plaatsen in Nederland veerdiensten heeft.

Reizigers kunnen opstappen in de haven van Zeewolde. Na een klein half uur worden ze afgezet bij de promenade van Harderwijk. Het is een pilot om te kijken of er genoeg interesse is voor de verbinding.

"Het is gewoon leuk", vertelt Chris Sol, die samen met zijn vrouw en twee kleinkinderen één van de eerste passagiers is. "Vooral als je zo meteen een mooie zomerdag hebt, met zon erbij. Het lijkt mij een heel goed initiatief."

De veerpont vaart acht keer per dag (op zondag zeven keer) in 25 minuten naar de andere kant van het Wolderwijd. Daarmee kan Harderwijk over het water een stuk sneller bereikt worden. Op dit moment is er alleen de veerpont naar strand Horst bij Ermelo. "We pakken op een zomerdag regelmatig de gewone pont met de fiets. Dan moet je toch nog een stuk fietsen. Nu zit je op de boot en krijg je een mooie rondvaart ook. Dus het is gewoon hartstikke leuk”, zegt Sol.

Na de zomer wordt de nieuwe waterverbinding geëvalueerd. Dan wordt duidelijk of de veerpont naar Harderwijk blijft.
Onze Ambassadeurs