IJslands preventiemodel voor het bestrijden van alcohol- drugsgebruik

IJslands preventiemodel voor het bestrijden van alcohol- drugsgebruik

Als het ligt aan de ChristenUnie/SGP in de Noordoostpolder, moet de gemeente zonder twijfel het IJslandse preventiemodel toepassen om alcohol- en drugsgebruik onder jongeren onmiddellijk tegen te gaan.

Er zal bij het IJslandse preventiemodel vooral gekeken worden naar hoe de jongeren in aanraking zijn gekomen met drank- en drugs. Ook worden de oorzaken onderzocht van het gebruik, zoals verveling en rondhangen in groepen op straat. De relatie van de jongeren met de ouders word bekeken om verbetering te vormen.  

Resultaat

Het IJslandse preventiemodel word positief toegejuicht omdat het succes boekt en voor lange termijn en goede aanpak is. In totaal doen er al zes Nederlandse gemeenten mee aan het project waaronder de gemeente Urk en de voorlopige resultaten zijn positief volgens het raadslid.

Onze Ambassadeurs