Eerste ontwerpbestemmingsplan recreatiecluster Horst ter inzage

Geschreven door Redactie
Eerste ontwerpbestemmingsplan recreatiecluster Horst ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan voor de locaties Kawoepersteeg 30a, 28 en 30 ter inzage te leggen.

Daarmee zijn deze initiatiefnemers de eersten in recreatiecluster Horst die de officiële procedure naar een woonbestemming ingaan.

Procedure naar woonbestemming

Initiatiefnemers tonen aan te voldoen aan de voorwaarden uit de Omgevingsvisie. De afspraken zijn vastgelegd in het bestemmingsplan en in een anterieure overeenkomst. Ze zijn daarmee de eersten die de officiële procedure ingaan om een woonbestemming te krijgen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt op korte termijn ter inzage gelegd voor inspraak. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Omgevingsvisie recreatiecluster Horst

De gemeenteraad heeft op 8 juli 2020 de Omgevingsvisie recreatiecluster Horst vastgesteld. Op basis van de visie wordt voor de 14 recreatieparken in het cluster onder andere een transformatie naar wonen, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk gemaakt. Belangrijke thema’s zoals brandveiligheid, een goed toekomstig woonmilieu, behoud van groen en verduurzaming worden in een zogenoemd ‘parkplan’ getoetst. Verder moeten initiatiefnemers ook voldoen aan een financiële verevening. Deze is gebaseerd op uit te voeren infrastructurele aanpassingen in het gebied plus maatregelen voor het versterken van natuur en duurzaamheid.



Onze Ambassadeurs