Wethouder De Haan ontbijt met pleeggezin

Geschreven door Redactie
Wethouder De Haan ontbijt met pleeggezin

Maandag 8 november ontbeet wethouder De Haan bij Eline en Lennard.


Zij zijn samen met hun kinderen een pleeggezin voor Laura. De Haan bezocht het pleeggezin om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet als pleeggezin. Tijdens de Week van de pleegzorg (3 tot 10 november) is er extra aandacht voor pleeggezinnen.

50 pleeggezinnen in Ermelo

Sommige kinderen kunnen, door omstandigheden, tijdelijk niet meer bij hun eigen ouders wonen. Het is belangrijk dat zij naar een veilig en warm pleeggezin kunnen. In Ermelo zijn er bijna 50 pleeggezinnen en daar zijn we trots op! Het pleeggezin van Laura is al tijdens de zwangerschap van de moeder van Laura betrokken. Laura is na haar geboorte direct geplaatst. Het contact met de ouders van Laura is vanaf het begin goed geweest. Er is vertrouwen in elkaar. Er is plek voor iedereen in het leven van Laura. En dat zorgt ervoor dat zij zich prima ontwikkelt.

Er zijn steeds minder pleeggezinnen

In Nederland zijn er steeds minder pleeggezinnen. Elk jaar staan er honderden kinderen op de wachtlijst. Wat mensen vaak niet weten, is dat er verschillende vormen van pleegopvang zijn. Zo is er opvang voor lange tijd, maar ook weekend- , crisis- en deeltijdopvang. Wethouder De Haan laat weten veel bewondering te hebben voor pleeggezinnen. “Het is zo nodig. Ieder kind verdient liefde en geborgenheid. Pleeggezinnen zijn hierin onmisbaar.”

Wil je ook pleegouder worden?

Denk je erover na om pleegouder te worden? Op 22 november is er een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg. De avond is van 20.00 tot 21.30 uur in Nunspeet, Veluvine, F.A. Molijnlaan 186. Wanneer jij je aanmeldt, ontvang je een link om mee in te loggen bij de bijeenkomst. Aanmelden kan via www.nunspeet.nl/plekjevrij.




Onze Ambassadeurs