Nieuwe Vissersbrug houdt karakteristieke uitstraling

Geschreven door Redactie

Eind volgend jaar komt er een nieuwe Vissersbrug in de oude historische haven van Harderwijk.

Als het aan het college ligt, krijgt de nieuwe brug dezelfde uitstraling als de oude houten brug die er tot augustus lag. De brug wordt wel duurzamer en dus van staal. Ook komt er een verfraaiing van de botenlift met een stalen plaat met een gedicht zodat die beter past in de historische haven.

Door de slechte technische staat van de vorige houten brug en daarmee gepaard gaande veiligheidsrisico’s had het college afgelopen augustus besloten de brug te laten slopen. Omdat de nieuwe brug van staal is, gaat hij langer mee en is daarmee dus een stuk duurzamer dan de vorige brug. De brug wordt wit en krijgt twee opklapbare delen. Daarmee krijgt hij precies dezelfde karakteristieke uitstraling als de vorige brug.

De brug is wel later dan verwacht klaar, eind 2022. Daarom zijn er goede afspraken gemaakt met de Botterstichting, de Molenstichting, Chez Brochard en Veluvia over hun bereikbaarheid voor bezoekers. Er komt nu vanaf de Waterfrontbrug langs de haven een wandelpad met goede bewegwijzering richting het gebied waar de ondernemers zitten.

Wethouder Jeroen de Jong hoopt dat de raad in het nieuwe jaar instemt met het voorstel dat er nu ligt. “We merkten deze zomer dat veel mensen het jammer vonden dat de oude karakteristieke brug gesloopt werd. Dat heeft meegewogen bij de keuze voor het duurzame voorstel dat er nu ligt. Ik ben ook blij met de oplossing die we hebben gevonden voor de bereikbaarheid van de ondernemers in het gebied.”

De nieuwe voetgangersbrug is naar verwachting eind 2022 klaar voor gebruik en kan dan weer zo’n 50 jaar mee.    




Onze Ambassadeurs